Eerst dacht ik, ik ga dit niet delen en er niets van zeggen. Tsja, zo is nou eenmaal nog de wereld en ik focus mij op wat ik WEL kan doen. 

Ik ben onderweg naar mijn eerste Creathon! Een creathon? Ja! Een Creathon is een creatieve marathon van enkele dagen, waarin professionals, studenten en andere experts samenkomen om hun krachten te bundelen om een bepaald vraagstuk op te lossen.

Wat we willen is een nieuw concept waar iedereen van profiteert: boer, natuur, consument. Ik zal win-win er niet in gooien want dat is inmiddels voorspelbaar en flauw. Maar goed, dat is natuurlijk wel wat we willen.

Tot nu toe zijn de oplossing totaal niet win-win en in het statenvoorstel kwam ik oplossingen tegen in de trant van ☹:

Yes! 💥 Voor de lunch lezing op 17 december is onze gastspreker bekend! ✨ Het is... 📣 Tromgeroffel 🎈Miro Kloosterman bekend van GTST, musical 'the Bodyguard' en het Veronica programma ‘Into the waves’. 

Samen met IJsbrand Straatman, van The Healthy Heart organiseer ik een lunch in Amsterdam! Want, gezond eten is tegenwoordig complex. Iedereen zegt iets anders en wat je nou precies moet doen om je hart en dus je hele lijf gezond te houden is soms ingewikkeld.

Ons eigen geluk en gezondheid heeft, naast zonlicht, slapen, bewegen, liefde en zuurstof, ook te maken met wat je denkt, doet, drinkt en eet. En nou net over dat laatste heeft iedereen een andere mening. Om in die wirwar van tegenstrijdige adviezen voor de allerlekkerste en gezondste opties te gaan, ben ik zelf de literatuur ingedoken. Geen losstaande studies van drie weken op 10 personen maar groots, goed en onafhankelijk opgezette meta-analyses en reviews. Natuurlijk altijd in combinatie met de logica van de natuur en het hart. Een bezigheid die mij heel veel meer heeft opgeleverd dan het terugkrijgen van een uitstekende gezondheid. 

Inmiddels ben ik 5 jaar ambassadeur voor Ekoplaza en daar ben ik super trots op! Ekoplaza verkoopt 100% biologische producten en ik geloof in die landbouwmethode. Geloof? Geloven? Op basis van documentaires en na het lezen van wetenschappelijke artikelen ben ik gaan begrijpen waarom biologische ‘technieken’ juist de groeiende wereldbevolking kan blijven voeden. 

Egosatisfaction. Ja, dit is pure ego-satisfaction als Dos Winkel je zomaar zo’n recensie toestuurt. Wil je ook weten wat deze 70-jarige held, oprichter van de SeaFirst foundation, over mijn boek te zeggen heeft? Welke kritiek hij heeft en wat nog meer? Lees dan hier verder: 

Kookdemo PlentyFood! In 45 minuten mocht ik laten zien hoe je een lekkere gezonde maaltijd maakt. Een WIN-WIN maaltijd. Lekker, gezond, goed voor de dieren, de aarde en dus het klimaat. Alles en iedereen wordt er beter van. Zo'n maaltijd. Je kent het wel. Na 5 minuten was ik klaar...oeps... Tsja ik houd meer van eten dan van 'koken'.

#TBT Als cadeautje voor het publiceren van mijn tweede boek kreeg ik van mijn tweede moeder Yvette de Koning het boekje waarin ze allemaal foto’s en verhaaltjes over mij heeft bijgehouden.

Tweede moeder? Uuh ja, ik heb gewoon 1 moeder. Mem. Zij is al 100 jaar bij mijn vader. Simon. Maar Yvette was altijd heel erg dicht in de buurt. Ze heeft onwijs veel op mij gepast, met mij gespeeld en mij voor een deel opgevoed. Voor mijn gevoel was ik ongeveer iedere dag bij Yvette & Jelle en later bij Yvette & Henkjan thuis. Yvette kamde mijn lange dikke haar als mijn moeder al aan het werk was en mijn vader niet wist hoe hij dat touw bij elkaar moest knopen.

Dierendag! Vroeger nam ik dan mijn hond mee naar school en aten we speciaal die dag geen dieren. Ik wilde als klein kind al vegetariër worden, maar dat mocht niet van mijn ouders. Op dierendag was het feest en aten we helemaal vegetarisch. Waarschijnlijk compenseerden we dat met kilo’s kaas en 20 eieren.

Geschreven door Sanne Boswinkel, presentatrice bij RTL Nieuws

Beste NVWA, ik ben niet debiel

De NVWA heeft een groot probleem. En dat is voor ons allemaal levensgevaarlijk. De dienst verkeert in een identiteitscrisis. Totaal in verwarring over eigen nut en noodzaak slaagt deze dienst er keer op keer in zichzelf voor paal te zetten. Nu weer de brief aan de Vegetarische Slager. Zelden heeft een overheidsinstantie zo'n brevet van onvermogen afgegeven.

Na de Tweede Wereldoorlog besloten de VN (Verenigde Naties) het volgende: "Nooit meer honger". Vanuit die missie stuurde de VN alle overheden aan om boeren en ondernemers te subsidiëren om dit probleem op te lossen. Visboeren, vleesboeren, kippenboeren en boeren met een melkveehouderij kregen geld toegespeeld. Als ze maar snel veel calorierijke producten gingen produceren. 'Producten' waarmee we de Hongerwinter voorgoed achter ons zouden laten.

WIN-WIN DENKEN! Oplossingsgericht denken.

Denken vanuit mogelijkheden. Keuzes maken vanuit een breed palet aan kennis. Snappen wat er speelt. Weten wat de voor- en nadelen van bepaalde keuzes zijn. Zodat we vanuit die basiskennis zelf kunnen beslissen hoe ons leven in te richten. Geen keuzes vanuit angst of gewoontes. Nee, keuzes vanuit het hart, vanuit bewustzijn en keuzes vanuit goed onderbouwde kennis.

Stiekem heb ik mij maanden voorbereid op dit avontuur. Ik heb een plekje weten te bemachtigen voor het Raw Fruit Festival in Andalusië Spanje. Mensen van all-over-the-world komen hiernaartoe en dat terwijl er maar 100 tickets beschikbaar zijn. Waarom?

De fruitariër

Ik leef zo vrij mogelijk. Daarom probeer ik labels zoveel mogelijk te vermijden. Labels zorgen er vooral voor dat mensen bepaalde verwachtingen gaan krijgen en dat voelt voor mij niet goed. Vrij ben ik blij!

Yes! Eindelijk ben ik dan donateur van de Sea First Foundation. Voor 50 euro per jaar steun ik de organisatie. Voor diezelfde 50 euro kreeg ik ook nog twee prachtige boeken. Het alfabet van de zee & De huilende zee. Inmiddels zijn al mijn volgende vragen beantwoord: