Ik keek er al een jaar naar uit. Naar het NK strandfietsen. Vorig jaar, op Ameland, was het NK direct mijn allereerste wedstrijd op het strand ooit. Ik stond er (bijna een beetje voor lul) met mijn mountainbike fiets met vering voor en vering achter, tussen allemaal super mooie fietsen, speciaal voor het strand. 

Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond. Het enige wat ik wist: ik heb uren op de weg getraind met Ellen van Dijk (Wereldkampioen tijdrijden). Ik heb nog meer uren in het wiel gezeten van Dion Beukeboom (valt later in 2018 het wereld uurrecord aan) ik heb wat mountainbike wedstrijden gestart. Ik hou van racen en als het startschot klinkt gaat er een knop om. YOLO. “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”, leerde Pipi Langkous mij, dus gas erop.

Nog maar twee nachtjes slapen en dan is VeggieWorld 2018! Een super vet programma met allemaal onwijs inspirerende sprekers. Dat klinkt een beetje hyper en overdreven, maar namen als Atanas Skatov (beklom als veganist de Mount Everest) en Jon Venus (vegan bodybuilder) zijn niet iedere dag in Nederland. En dan schaam ik mij direct om niet ook alle andere sprekers te noemen (verderop het programma) want ze hebben stuk voor stuk een inspirerend verhaal waar je zekers te weten iets nieuws hoort. Zelfs spreek ik op zondag 11 maart om 11:00 uur op het hoofdpodium.

Yvonne had een droom een gewaagd plan en ik zei: “Doen!” Nu, een paar maanden later is het een feit. Over een paar dagen rolt het eerste Vegan Lifestyle Magazine vers van de vegan pers. En ik shine op de cover. Bling bling ;-)

We hebben het magazine geschreven voor veganisten en alle andere mensen die een toekomst bestendigde levensstijl omarmen.

We schrijven niet alleen over plantaardige voeding, maar ook over kleding, beautyproducten, ontspanning en uitgaan. Zo heb ik een column geschreven en bouwvakker Piet geïnterviewd. Verder schrijf ik over eieren en eiwitten aangezien het alweer bijna Pasen is. En deel ik het recept van mijn favoriete maaltijdsalade. 

Mijn buurman is ziek. Dus ik schrijf dit terwijl ik wat sinaasappelen breng en verder gewoon simpelweg aanwezig ben. Ik heb mijn laptop meegenomen zodat ik ondertussen een beetje door kan werken.

Buurman voelt zich niet goed, maar is fit genoeg om zijn mening te geven. Hij wil wel mee doen, voor mij dan, met die week zonder vlees. Maar, dan moet ik wel iedere dag komen koken, want hoe je een maaltijd opbouwt zonder vlees….hij heeft geen idee.

Als buur in de supermarkt staat, en hij weet nog niet wat hij gaat eten, is vlees zijn startpunt. Rondom vlees bouwt hij zijn maaltijd op. En vanaf 5 maart, vandaag, is zijn veilige startpunt ineens verboden terrein.

Hoe vervang je de romige, volle, zoute structuur van vlees, vis, kaas of een ei? Als ik dit schrijf word ik gecorrigeerd: “Janneke, dit klinkt als een veganist die vlees beschrijft. Het klopt niet. Bah”. Uuh okay, hoe maak je zonder vlees een lekkere complete maaltijd? “Ja, dat is beter”, zegt ie.

In het vorige blog las je wat je volop en royaal kunt eten voor een superslank en fit lichaam: biologisch fruit, bladgroen, kruiden en kiemen. Deze voedingsmiddelen zitten vol met stoffen waarvan je iedere dag zoveel mogelijk binnen wilt krijgen en zijn bovendien van nature arm aan calorieën. In dit blog ga ik nog verder in op wat je wel en niet moet doen om afvallen leuker en makkelijker te maken. Lees het hier. 

ls puber had ik altijd honger. Verschrikkelijk. Onverzadigbaar. Mijn lichaam had nooit genoeg. Mijn hoofd, een snelle rekensom qua calorieën, vertelde meestal dat ik moest stoppen met eten. Wat soms lukte. Soms ook niet. Constant dat knagende gevoel. Ik ben zooooo blij dat ik daarvan af ben. What’s the secret? 

Wil je graag afvallen? Blijf je maar jojo-en? Of heb je last van chronische vermoeidheid of darmklachten? Een lastige huid? Wil je je sportprestaties verbeteren? Of eet je al erg gezond en wil je checken of je daadwerkelijk alle voedingsstoffen binnenkrijgt? 

Als voedingswetenschapper en topsporter kan ik jou helpen. 

Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2017 was voor mij een geweldig jaar. Zeer veel hoogtepunten en opzienbarende positieve veranderingen. Maar ook een jaar van luxeproblemen en dingen die echt pijn doen aan mijn hart. 

Eerst dacht ik, ik ga dit niet delen en er niets van zeggen. Tsja, zo is nou eenmaal nog de wereld en ik focus mij op wat ik WEL kan doen. 

Yes! 💥 Voor de lunch lezing op 17 december is onze gastspreker bekend! ✨ Het is... 📣 Tromgeroffel 🎈Miro Kloosterman bekend van GTST, musical 'the Bodyguard' en het Veronica programma ‘Into the waves’. 

Samen met IJsbrand Straatman, van The Healthy Heart organiseer ik een lunch in Amsterdam! Want, gezond eten is tegenwoordig complex. Iedereen zegt iets anders en wat je nou precies moet doen om je hart en dus je hele lijf gezond te houden is soms ingewikkeld.

Ons eigen geluk en gezondheid heeft, naast zonlicht, slapen, bewegen, liefde en zuurstof, ook te maken met wat je denkt, doet, drinkt en eet. En nou net over dat laatste heeft iedereen een andere mening.

Inmiddels ben ik 5 jaar ambassadeur voor Ekoplaza en daar ben ik super trots op! Ekoplaza verkoopt 100% biologische producten en ik geloof in die landbouwmethode. Geloof? Geloven?

Egosatisfaction. Ja, dit is pure ego-satisfaction als Dos Winkel je zomaar zo’n recensie toestuurt. Wil je ook weten wat deze 70-jarige held, oprichter van de SeaFirst foundation, over mijn boek te zeggen heeft? Welke kritiek hij heeft en wat nog meer? Lees dan hier verder: 

Kookdemo PlentyFood! In 45 minuten mocht ik laten zien hoe je een lekkere gezonde maaltijd maakt. Een WIN-WIN maaltijd. Lekker, gezond, goed voor de dieren, de aarde en dus het klimaat. Alles en iedereen wordt er beter van. Zo'n maaltijd. Je kent het wel. Na 5 minuten was ik klaar...oeps... Tsja ik houd meer van eten dan van 'koken'.