Tijdens de lezingen, masterclasses en coachsessies die ik verzorg wens ik altijd dat mensen 1 ding sowieso mee naar huis nemen: ZET JE EIGEN BEHOEFTES OP 1.

Egoïstisch? Absoluut niet. Niets zo sociaal als jezelf op 1 zetten.

Waarom doen we dit massaal niet? Omdat het eigenlijk nog maar heel kort in de mensengeschiedenis is, dat je eigen behoeften belangrijker zijn dan die van de groep
+
verbinden met je omgeving is het allereerste wat je leert als je uit de p..s van je moeder komt. Zonder de verbinding red je het niet lang. Zonder verbinding ben je d..d.

Echter, anno 2019, eenmaal volwassen is het in Nederland omwille van je eigen geluk en gezondheid slimmer om vooral OOK te kiezen voor de verbinding met JEZELF ipv voor de verbinding met je ouders en omgeving.

UIT Magazine is het lifestyle magazine voor levensgenieters in de regio Amsterdam. Deze keer heeft het magazine het thema gezond en zo wisten ze mij te strikken voor een interview.

Hoe ik denk over gezondheid?
> Gezondheid is één van de belangrijkste pijlers voor geluk, succes, fitheid en presteren. Gezondheid wordt niet alleen bepaald door wat je eet, maar door alles waarmee je jezelf voedt.

Je wel eens afgevraagd:
- Waarom het zo lastig kan zijn om juiste keuzes te maken?
- Hoe je kunt stoppen met piekeren over uitdagende dilemma’s (omdat je zult ontdekken waar je goede antwoorden kunt vinden)?
- Wat de oorzaak is van je twijfel-kont?

Ben jij een twijfelkont? Wil je graag het goede goed doen? De tijd die je hier op aarde krijgt zo waarde-, vreugdevol en gezond mogelijk doorbrengen? Iedere dag werken aan je droom, missie en doelen? Lees dan verder. 

Oja, waarom is de kwaliteit van je keuzes belangrijk? Iedere keuze die je maakt bepaalt je toekomst. Daarom is het handig je eigen doen en laten te doorzien zodat je bewust wordt wat er voorafgaat aan je (keuze)gedrag. MACHTIG INTERESSANT [[vind ik dit ;-)]]

YES! Het nieuwe VEGA VEGA Vegan lifestyle magazine van Nederland is weer uit!

Met onder andere een interview met Jan van Arragon – DE Veganistische Bio-boer van Nederland.

Juist anno 2019 waar je jezelf kunt laten overspoelen met oneindige veel informatie, notificaties en korte-termijn-bullshit.

De massa is compleet verdwaald in de details van het onbelangrijke.

Jij gaat uitzoomen en kijken. 
Jij gaat uitzoomen en lachen om de domme details waar je je onnodig druk om maakt. 
Jij gaat uitzoomen en focussen op de grote lijnen waar het echt om gaat. 

De volgende masterclass gaat over waarom je niet altijd doet wat je weet, waarom je daar later spijt van krijgt en hoe je dat doorbreekt. 

Dit stuk gaat NIET over de verslavende casomorfine-achtige-stoffen in kaas. Het gaat over de krachten pijn en plezier die je leven bepalen en welke rol twijfel daarin speelt. Dit begrijpen en doorzien gaat je naar de next level brengen. Zodat je je anno 2019 op een gezonde manier ontspannen staande kunt houden in deze maatschappij.

Ik probeer het kort te houden (1 min lezen tot het eind).

De belangrijkste kracht die je leven bepaalt is het plezier-pijn principe. Alles wat we doen wegen we onbewust af tegen het feit of ons zenuwstelsel daar pijn of plezier aan heeft gekoppeld. DE reden dat iedereen andere keuzes maakt. 

Alle diëten hebben anno 2019 kans op tekorten. Of je nou vega, vegan of je als carnivoor gedraagt. Niemand is in Nederland safe. Haha dat klinkt lekker… Nobody is safe...woehahaaaa 

Lees verder want met goede ijzer waarden kun je je bizar veel fitter voelen en beter presteren. En dit gaat niet over dat vitamine C je ijzeropname verhoogt en al die andere standaard ijzer verhalen die je in ieder boek en op ieder blog leest…

Ze wilde eigenlijk geen brood meer eten. Nou ja, ook niet te streng zijn voor zichzelf. In het weekend mocht ze dus wel brood eten. Doordeweeks alleen als het zo uitkwam. Hetzelfde met wijn. Doordeweeks ging het niet meer standaard op tafel. Naja, afgelopen woensdag wel, maar dat was een speciaal moment.

We doen het massaal:

Er zijn heel veel mensen die hun trainingen super serieus nemen. Ze geven alles. Ze gaan tóch, ook al hebben ze geen zin.

Er zijn een stuk minder mensen die hun herstel net zo serieus nemen.

Prestatie Verbetering = Trainen + Herstellen.

Een week bestaat uit 168 uur.
Als je 20 uur traint, ben je 148 uur aan het herstellen.
Dat is 8% trainen en 92% herstellen.

Boze vrouw in de zaal. 

Veel fruit eten in de winter was absoluut belachelijk. “We hadden het hier toch over duurzaamheid??!!”, terwijl ze haar laatste happen brood met kaas achteroverdrukte. “Iedereen zit tegenwoordig aan de banaan!”

Wist je dat... jouw lichaam en brein zijn gemaakt voor een wereld die niet meer bestaat?

Dat de instincten die je ooit gezond hielden je nu dik en ziek maken?

Ongetwijfeld denk je nu dat jij de uitzondering op de regel bent. Dat de adviezen vanuit gedegen onderzoeken niet voor jou gelden. Dat is logisch. Zo denken we nou eenmaal. Daarom zijn we dikker, zieker en ongelukkiger dan ooit, zijn de zeeën bijna leeg en schreeuwt de aarde om hulp.

Het is simpel. Als je er bewust voor kiest de WIN-WIN METHODE niet te implementeren in je leven ga je mee met de massa. 100% zeker. Echter, weet dat als je de kudde volgt, je in de stront van anderen loopt.

Van een Belgische advocaat leren hoe je kunt communiceren met je hogere zelf…uuh sorry… WAT???!!!

VINCENT CLAEYS BOUUAERT (1957 Gent)
Als advocaat heeft Vincent geleerd om rationeel en gezond kritisch in het leven te staan en te zoeken naar de essentie van probleemsituaties en conflicten. Dezelfde onderzoekende instelling heeft hij inzake spiritualiteit: wat kunnen we voor waar aannemen en op grond van welke bewijzen?

> Hoe oud bent u eigenlijk als ik vragen mag?
< Ik ben 72

We hebben allemaal dromen. Diep in ons hart weten we dat we een speciaal talent hebben. Dat we op een bijzondere manier verschil kunnen maken. Dat we anderen kunnen beroeren. Dat we van de wereld een mooiere plek kunnen maken.

Toch zijn voor veel mensen die dromen zo vaag geworden door de frustraties en gewoontes van alledag, dat we soms niet eens meer een poging ondernemen om ze waar te maken. Hierdoor raken sommigen wel, sommigen niet het gevoel van zekerheid kwijt. Zelfvertrouwen. De kracht en effectiviteit die een winnaar creëren.

Van Oma Steenman kreeg ik het boek: Eindeloos Bewustzijn van Pim van Lommel.

Daar gaat een kortverhaal aan vooraf.

Ik had het boek gelezen omdat toen ik 18 jaar was zoiets prachtigs had meegemaakt. Ik wist niet wat het was, maar het was zo heerlijk.

Na de Tweede Wereldoorlog besloten de VN (Verenigde Naties): "Nooit meer honger". Vanuit die missie stuurde de VN alle overheden aan om boeren en ondernemers te subsidiëren. Visboeren, vleesboeren, kippenboeren en boeren met een melkveehouderij kregen extra geld als ze maar snel veel calorierijke producten gingen produceren. 'Producten' waarmee we de Hongerwinter voorgoed achter ons zouden laten.

We waren met Skadi op een trainingskamp geweest in Brugge, België en onderweg naar huis. Het was mijn eerste trainingskamp in de skiff en ik het was fantastisch! Al snel belde mijn ouders met de vraag hoe ik het had ervaren. Daarna belde mijn zusje geïnteresseerd. Zelfs Matthijs, gewoon een vriend, belde enthousiast met de vraag hoe het was gegaan. Super lief maar ondertussen kookte ik van woede!

De WIN-WIN METHODE is er voor mensen met een sterk hoofd en een groot hart. Mensen met karakter. Integere mensen die weten én voelen dat er overvloed is. Dat er genoeg is voor onszelf en ook meer dan genoeg voor de ander. IN IEDERE SITUATIE. Winnaars.

Lees verder en ontdek dat de win-win methode van een compleet andere orde is als het om geluk en gezondheid gaat.

WIN-WIN METHODE
1. Wetenschappelijke resultaten vanuit meta-analyses en reviews.

2. Succesvolle (verander)strategieën van doctoren en topsporters.

3. Oude natuurwetten, kwantumfysica en het compassievolle hart. 

Kortom: het beste van verschillende werelden die elkaar versterken met een gemene deler: bewezen in de praktijk.

Kun jij drie keer per dag poepen zonder vegen?
Is je B12 niveau boven de 600 mmol/L?
Is je LDL-cholesterol tussen de 1,2 mmol/L en 1,8 mmol/L?

Nee?! Dan is het belangrijk snel in actie te komen.