Hoe slecht zijn avocado’s?

Hoe slecht zijn avocado’s?   Als ik de main-stream media moet geloven…   Zou het slimmer zijn om ze wat minder te eten?   Kijk, iedereen heeft per dag zo’n 2000-3000 calorieën op zijn bankrekening staan.   Je mag die calorieën 1x uitgeven.
Meer informatie

Hoe je klimaatneutraler kunt eten

Je wil klimaat neutraler eten?   Het klinkt zó logisch en intuïtief om dan lokaal te eten.   Het vervoer van eten stoot immers broeikasgassen uit.   En toch is het een misleidend advies.
Meer informatie

Je lijf stort echt niet zomaar in…

Zelf was ik ‘heel jong’ toen ik de eerste leefstijl klachten kreeg.   Slechte darmen. Slechte huid. Bloedarmoede. Snel knopen in mijn kuitspieren. Iedere maand rugpijn.   Al jong begon mijn bouwwerkje signalen te geven. Terwijl ik van mijn ouders echt heeel veeel goede dingen heb gekregen. (We onderschatten vaak de destructieve kracht van slechte …

Je lijf stort echt niet zomaar in… Lees verder »

Meer informatie

Omarm de pijn van je lijf

“Janneke, dan heb ik weer last van mijn buik, dan heb ik weer last van mijn hoofd, er is echt iets mis met mijn lichaam! Ik haat mijn zwakke lijf!”   Nou, er is niets mis met jou. Er is niets mis met je lichaam.   Er is iets mis met het pad wat je …

Omarm de pijn van je lijf Lees verder »

Meer informatie

De natuurlijke antidepressiva

Waar fruit de primaire brandstof is voor je brein (en de rest van je lijf).   Zijn bladgroen, kruiden, kiemen en zeewier je ultieme medicijnen.   Ook hét medicijn tegen neerslachtigheid.
Meer informatie

Hoe houd je je werknemers gezond?

Ik moet dan altijd (hoofdschuddend) lachen.   Als werkgevers hun eigen personeel, met de beste bedoelingen uiteraard, op verjaardagen, feestjes, feestdagen of zelfs iedere lunch(!) vergiftigen met troep die dik en ziek maakt.
Meer informatie

Waarom ik veel praat over vrolijkheid

Het win-win dieet maakt opvallend vrolijk.   Vrolijk. Weerbaar. Veerkrachtig. Emotioneel stabiel.   Dat ervaar ik niet alleen zelf, ik zie het non-stop terug bij de mensen die ook de win-win methode implementeren.
Meer informatie

Schildklier

Hij is bijna 2 meter. En zowat 100 kilo spier droog aan de haak. Een vrolijke fanatieke sporter. Iemand die met veel passie en liefde zijn vak als holistisch fysiotherapeut vervult.   Op een dag krijgt hij allemaal vervelende vage klachten.   Zijn schildklier blijkt ‘compleet van de leg’.
Meer informatie

Het gevecht

Het vechten begint al vroeg.   De strijd voor liefde. De worsteling voor goedkeuring. De maskers en harnassen voor acceptatie.
Meer informatie

Veel mannen…

Veel mannen(mensen) denken dat ze een carnivoor zijn.   Ze zijn er zelfs trots op en vinden het stoer om dieren te eten. Het heeft iets van een overwinnaar. Aan de top van de voedselketen, als koning van de wereld. Dieren eten als statussymbool.
Meer informatie

Het oogpunt van de boer

Vanuit het oogpunt van de boer ‘zorgt hij heel goed voor zijn dieren’.   Dat boeren keihard werken om alles rond te krijgen is ook niet te ontkennen.   Maar ik zie iets anders.
Meer informatie

Hoe kan het toch dat bijna niemand WIN-WIN eet en denkt?

“Janneke, ik en iedereen om mij heen die win-win gaat leven, voelt zich zo ongelooglijk veel beter. We ontwikkelen een gezond gewicht, we kunnen stoppen met medicatie, krijgen mooie bloedwaarden en zin in de dag.   Hoe kan het toch dat we via artsen en de overgrote meerderheid non-stop een tegenovergesteld (niet win-win) verhaal horen? …

Hoe kan het toch dat bijna niemand WIN-WIN eet en denkt? Lees verder »

Meer informatie

Schrijf je nu in voor het aller gezondste leesvoer.

STOP. Dit supergezonde leesvoer is alleen voor vrolijke changemakers! Voor winnaars. Zonder dat anderen daarvoor hoeven te verliezen. Eerlijk zijn: ben jij klaar voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Ben je 'ready for positive change'?

Het kan confronterend zijn. Maar je wordt er wel een nóg leuker mens van. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Schrijf je nu in voor gezond leesvoer.

STOP. Dit super gezonde leesvoer is alleen voor vrolijke changemakers! Voor winnaars. Zonder dat anderen daarvoor hoeven te verliezen. Eerlijk zijn: ben jij klaar voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Ben je 'ready for positive change'?

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top