ARE YOU KIDDING ME?

De cijfers laten duidelijk zien dat wanneer je ook maar een piep klein beetje dierlijke producten per week eet, je kans op ziekte significant stijgt.   De cijfers laten ook duidelijk zien dat gezonde mensen vrijwel nooit ernstig ziek worden van Corona.   “OHJA??!! IIIIIKKKK ben anders heel fit en tóch ziek door Corona!”   …

ARE YOU KIDDING ME? Lees verder »

Meer informatie

Chocoladereep

Eigenlijk aten ze heel gezond. Helemaal win-win volgens eigen zeggen. Lekker veel fruit. Bladgroen, kruiden, kiemen wat zeewier.   Maar toch, toch, toch waren de bloedwaarden niet perfect.   Mmm, er klopte hier iets niet…
Meer informatie

Onderzoek met deze vier vragen je gedachten

Is het waar? Helpt het? The Work is het fantastische werk ontwikkeld door de Amerikaanse Byron Katie. Ja, je leest het goed. Ik ben fan!
Meer informatie

De kracht van de WIN-WIN METHODE

De win-win methode staat voor positieve gezondheid!   De gezondheid van de toekomst. Hierbij is gezond zijn niet hetzelfde als niet ziek zijn. Gezondheid gaat veel meer over veerkracht, het vermogen om je aan te passen aan de altijd veranderende omstandigheden en om keuzes te maken die zorgen voor (meer) welbevinden. Daarom kijkt de win-win …

De kracht van de WIN-WIN METHODE Lees verder »

Meer informatie

De impact van taal

Taal. Schrijvend maak ik regelmatig foutjes. Maar hoe je je woorden ook schrijft, veel belangrijker is het, welke woorden je kiest.
Meer informatie

De gouden combinatie van de WIN-WIN Methode

Het leuke van de win-win methode is dat het een magneet is voor mensen die verantwoordelijkheid nemen over hun eigen lijf en leven.   Win-winners hebben de overtuiging: Ik ben verantwoordelijk voor het creëren van mijn (klachten én dus ook van mijn) gezondheid.
Meer informatie

Goed en kwaad

De mens laat zich alleen tot ‘het kwade’ verleiden als het constant wordt vermomd als ‘het goede’.   Oftewel, dat we ons kwaadaardig kunnen gedragen, is niet de aard van het beestje.   Maar als het kwade zich consequent vermomt als het goede zijn goede mensen tot het kwade in staat.
Meer informatie

Je brein en verhitte dierlijke eiwitten

Wat ook opvallend is, is dat ons brein ietsjes kleiner lijkt te worden.   Huh?   We zijn toch juist slimmer geworden? Door vlees te eten en gebruik te maken van vuur is ons brein toch juist groter en slimmer geworden?
Meer informatie

De brandstof van je brein

“Maar Janneke, ons brein draait toch volledig op vet?!”   Fout.   Onze hersenen kunnen maar op 1 ding goed functioneren: op de suikers uit fruit en planten.
Meer informatie

Waarom de diereneter onaardig doet tegen de veganist

Nog niet zo lang geleden werden veganisten nóg negatiever benaderd dan atheïsten, immigranten en homoseksuelen. De enige groep mensen die nog meer afkeer opriep waren drugsverslaafden.   Waarom toch?   Psychologen denken dat de principes van de veganist, zelfs als ze zwijgend hun bordje leegeten, als dusdanig vervelend worden ervaren omdat je als diereneter diep …

Waarom de diereneter onaardig doet tegen de veganist Lees verder »

Meer informatie

Principes kosten geld en doen pijn

Een van de opdrachten in coachmodule is te onderzoeken wat je kernprincipes zijn.   Hoe je checkt of iets echt je principe is?   Dan ben je bereid er pijn voor te dragen.
Meer informatie

Consumentenactivisme

Het betoog dat consumentenactivisme niet alleen weinig verschil maakt, maar een aanpak is die vooruitgang zelfs in de weg staat is mij door veel (vleesetende) mensen doorgestuurd.   “Dus, of ik, Janneke, niet veel beter mijn mond kon houden?! Want die dagelijkse blogs van mij zouden juist wel eens averechts kunnen werken!”
Meer informatie

Schrijf je nu in voor het aller gezondste leesvoer.

STOP. Dit supergezonde leesvoer is alleen voor vrolijke changemakers! Voor winnaars. Zonder dat anderen daarvoor hoeven te verliezen. Eerlijk zijn: ben jij klaar voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Ben je 'ready for positive change'?

Het kan confronterend zijn. Maar je wordt er wel een nóg leuker mens van. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Schrijf je nu in voor gezond leesvoer.

STOP. Dit super gezonde leesvoer is alleen voor vrolijke changemakers! Voor winnaars. Zonder dat anderen daarvoor hoeven te verliezen. Eerlijk zijn: ben jij klaar voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Ben je 'ready for positive change'?

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top