Gisteren schreef ik een artikel over wel/niet insmeren met zonnebrand crème. Lees hier wat ik daarover leerde. Het verhaal wordt bevestigd door dermatoloog Carla Bruijnzeel.

Okay, stel. Stel, zonnebrand zou wel voordelen hebben voor diegene die het smeert. Stel, that’s the case. Is het dan een win-win? Wordt alles en iedereen er beter van?

Ik stuit op een onderzoek dat in 2015 gepubliceerd is in het Environmental Contamination and Toxicology Journal en daaruit blijkt dat er zo’n 14.000 ton zonnebrand in de koraalriffen terecht komt. Ja, okay, zal je nu denken?

Das toch mooi, dan verbrand het koraal tenminste niet…? Uit een artikel van het Haereticus Environmental Laboratory, een non-profit onderzoeksinstituut. (Volgens mij zijn ze niet helemaal onafhankelijk want ze zien het oceaan leven met rasse schreden verslechteren en ze proberen er alles aan te doen om dat te stoppen en om te keren… a fijn). Ze zijn tot de conclusie gekomen dat die zonnebrand zeer giftig is voor het onderwaterleven en de koraalriffen ernstig aantast.

Hawaï verbied vanaf 1 januari 2021 het gebruik en de verkoop van zonnebrand en adviseert nu al in de vliegtuig vluchten naar Hawaï toe, mensen om gewoon gebruik te maken van lange luchtige kleding, petten, hoeden en eventueel gebruik te maken van natuurlijke crèmes zonder chemische zooi… Enjoy this sunny sunday people! Doe alvast alsof je in Hawaï bent ;-) 

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens