Laatst zei een van mijn coachees dat hij na de feestdagen ging beginnen. Eerst moest hij voor werk nog naar Dubai, dan de feestdagen en daarna was het goede moment om het plan in uitvoering te brengen. Helemaal klaar voor een nieuwe start: Meer sporten. Gezonder eten.

Hij wilde nog even wachten omdat na de feestdagen de situatie optimaal was en zijn kans van slagen het allergrootst. Want, als hij iets doet, doet ie het goed. Dat eist het perfecte moment.

Herkenbaar? Lees verder en word een (nóg) vrolijker mens.   

Iets voor je uit schuiven? Wachten op het perfecte moment?

Heel menselijk. Maar wat er eigenlijk gebeurt is dat je passief blijft, niets veranderd, en het weer eventjes rustig wordt in je kop.

In werkelijkheid schuif je vooral je faalangst voor je uit.

Ik vroeg aan hem hoe succesvol de ‘vooruitschuif’ strategie in het verleden was geweest? Hij begon te lachen. Uuh nou, uuh, daarom zit ik hier waarschijnlijk nu, zei hij. Iets te dik. Te weinig energie en veel te vaak last (hevige pijn) van zijn darmen.

De ene stem in zijn hoofd wilde actie. Weg met die overtollige kilo’s. Die stem wilde weer sporten. Zich fit voelen.
De andere stem in zijn kop verheugde zich op het lopende buffet in het hotel in Dubai en de eindelijk lekkere luie kerstvakantie en de uitgebreide diners. Strijd in zijn kop.

Het perfecte moment in de toekomst zoeken heeft geen zin. Die strijd in je kop is er dan ook. Ook in het nieuwe jaar. Goede voornemens stranden niet voor niets massaal.

Wat ik leerde? Wat jij van binnen ook heel goed weet: HET PERFECTE MOMENT IS ALTIJD NU

Het NU is het enige moment is dat je hebt. Alles gebeurt in het NU. Ook NU maak je de keuze welk stem in je kop het wint. Intussen voel je strijd. Dat is normaal. Al je overtuigingen gaan met elkaar in gevecht. Dat geeft wrijving. Conflict. Misschien heb je er nu al een? Doorlezen met al zijn voor- en nadelen. Of stoppen met lezen. Wat ook voor- en nadelen heeft. (Nog 40 seconde lezen tot het einde).

Wrijving. Conflict. Stemmen in je kop. Keuzes. Het hoort erbij en zal er ‘altijd’ zijn. Word je ervan bewust. Je weet dondersgoed wat JIJ ZELF wil. Stel liever een ander teleur (je schoonmoeder met haar heerlijke zelfgebakken taart) dan jezelf. Derde kerstdag wakker worden met een sixpack ipv een volgevreten buik voelt beter.

Het perfecte moment om gezonder te gaan eten en meer te bewegen begint nu. Je hoeft nergens op te wachten.

Geniet volop van de feestdagen en kom naar de diner-lecture. Die strijd in je kop is er toch.

Op donderdag 27 december geef ik je mijn beste tools en strategieën die we ook meteen samen toepassen voor de meest vrolijke leefstijl. Het begint door je nu aan te melden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld aub je telefoonnummer en check ook je junk-mail voor de bevestigingsmail. 

Jouw ticket naar persoonlijke groei, rust in je hoofd en een duurzaam gezond lijf

Foto gemaakt voor het horlogemerk Evig Grön 

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens