Als topsporter word je er regelmatig mee geconfronteerd. Faal angst. Je wil succes. Je wil iedere training beter, iedere test harder en iedere race winnen. Je wil recht evenredige progressie. Sterker, fitter, sneller!

Al heel snel leer je dat het zo niet werkt.

De ene training vlieg je, de andere training ben je niet vooruit te branden. Om vervolgens de volgende training een PR te behalen. Zelfs een training die moeizaam begint kan omgedraaid worden naar een toptraining. Allemaal op dezelfde dag.

Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Accepteren. Incasseren, ontspannen en doorgaan. Kijk naar spelende kinderen en je snapt direct wat ik bedoel. Klimmen, klauteren, lachen, vallen, huilen, opstaan, doorgaan. SPELEN.

Wat ik bij coachees vaak terug hoor is dat ze hetzelfde willen met gezondheid. Of afvallen. Zodra ze eraan beginnen willen ze recht evenredige progressie. (Zie plaatje -->) 

Als het een maaltijd niet lukt, boeien de volgende maaltijden ook (ineens) niet meer. “Het is toch al een slechte dag. Morgen doe ik weer écht gezond”. Of als je slechts 5 minuten te laat naar de training kan, helemaal niet meer gaan. “Ik ben nu toch al te laat, dus laat maar zitten”.

Het feit dat topsporters succesvol zijn, denken ze dan, komt omdat topsporters gelukkige mensen zijn die nooit tegenslagen hebben en waarbij het altijd lekker gaat. Die zijn nooit moe, hebben nooit zin in chips en pizza en DAAROM zijn ze slanker en ‘succesvoller’ in een bepaalde discipline.

NEE.
Vraag maar aan Sven Kramer.

Succesvolle topsporters denken minder zwart-wit.
Hoe vaak ze ook ‘falen’ ze blijven proberen. Net als spelende kinderen. Niet de volgende dag of na de feestdagen. Nee, direct nadat zich er bewust van worden.

Wat succesvolle topsporters eigenlijk doen is het volgende:
- Na 1 hap pizza bedenken ze zich en gaan ze alsnog fruit eten en een salade bouwen. De “training” is nog niet verloren.
- Shit, 5 minuten te laat op de training, boeiend, ik pak nog zoveel mogelijk van de training mee en misschien wil iemand na afloop nog wel even een core-stability sessie met mij doen. “Na een slechte start in de wedstrijd, blijven pushen. De winnaar wordt pas op de streep beslist! “

Ze erkennen dat de shit niet zwart-wit is maar BRUIN.
Ze erkennen dat ‘falen’ erbij hoort.
Ze erkennen de angst voor de ‘faalangst’.
Eigenlijk erkennen ze dat FALEN helemaal niet bestaat.
Falen is niets. En als het al iets is, is het een leermoment. Een kans om te groeien.

Bij mijn coachees zie ik dat de grootste angst, vaak de angst is om te falen. Na alle mislukte pogingen om gezonder te eten, meer te sporten en af te vallen is dit heel goed te begrijpen. We willen zo graag goed doen. Perfect zijn. Maar hierdoor is de enige groei die er plaatsvindt, een groeiende buik… ☹

Tijdens de masterclass op 14 december gaan we op basis van alleen de allerbeste onderzoeken + de belangrijkste lessen uit de topsport dieper op dit onderwerp in zodat je niet alleen het allerbeste voor jezelf en je gezin doet, maar ook voor de aarde. Win-win!

Natuurlijk altijd in combinatie met de natuurwetten en het hart.

Je gaat ontdekken dat de win-win methode van een compleet andere orde is als het om de meest vrolijke leefstijl gaat.

Kom vrijdag 14 december naar Amsterdam.

De topsporter zou nu denken: ik leer altijd meer als ik wél ga, dan wanneer ik thuis op de bank blijf zitten.

Voor slechts 99,95 kun je erbij zijn.
Inclusief een 100% biologische maaltijd.
Een klein bedrag voor de waarde die je krijgt. Schrijf je in en gun jezelf deze investering.

Let op. Het aantal plaatsen is beperkt omdat ik met een kleine groep mensen wil werken zodat er volop aandacht is voor al je vragen en persoonlijke uitdagingen.

Vrolijke groet,
Janneke

Schrijf je in door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld in de email je telefoonnummer en check ook je junk-mail voor de bevestigingsmail.

Lees ook: "Na de feestdagen ging hij beginnen met meer sporten en gezonder eten"

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens