> Hoe oud bent u eigenlijk als ik vragen mag?
< Ik ben 72

> Ongelooflijk, dan stapt u erg soepel de skiff (roeiboot) in en uit.
< Ja, roeien is mijn hobby naast wandelen. Ik heb vroeger een keer in de kerstvakantie een week nauwelijks bewogen en alles begon direct te piepen en te kraken. Dus om soepel en fit te blijven eet ik gezond en beweeg iedere dag! Ik heb je boek hoor!
> Dankjewel voor het delen van uw geheim: gezond eten iedere dag bewegen.
< Ja!

> Was het altijd uw droom om een boekenwinkel te hebben?
< Ja, altijd mijn droom geweest. Maar ja, ik had een goede baan, ik vloog er de hele wereld voor over. Gouden handboeien. Maar toen ben ik x aantal jaar geleden naast mij werk de opleiding gedaan die je destijds nog verplicht moest hebben wilde je een boekenwinkel starten. Een x aantal jaar later kreeg ik ineens de kans om de Amsterdamse boekhandel over te kopen en nu werk ik iedere dag met heel veel plezier in mijn eigen boekenwinkel.
> Wat leuk! Ik voelde als zoiets! Inspirerend verhaal. De passie en liefde waarmee u uw zaak runt voel je op een of andere manier. Ik kom hier altijd met heel veel plezier.
< Dankjewel en ontzettend leuk dat je iedere keer je boeken bij ons bestelt.
> Ja, u ook bedankt.

Twee korte verhaaltjes die ik afgelopen week had met:

1) een 72-jarige vrouw die ik vaak zie skiffen. Ze vroeg mij wat voor training ik had gedaan want ze zag mij steeds van tempo wisselen. Vandaag had ze een vriendin meegenomen met de vraag of die haar techniek wilde filmen zodat ze die nog verder kon verbeteren.

2) Mijn boeken bestel ik altijd via de Amsterdamse boekhandel. Dan heb ik ze ook de volgende dag + heb ik een goede reden voor een wandelingetje + zo steun ik op mijn eigen kleine en bescheiden manier de lokale boekwinkel = snoepwinkel. Ik koop/lees zo’n 5 boeken per week. De zaak is werkelijk waar fantastisch! Het is er altijd druk en er hangt een goede vibe. Als ik mijn kop er niet bij hou, vergeet ik compleet de tijd om helemaal te verdrinken in alle prachtige boeken, de zinnen, de woorden.

Ik had weer een aantal boeken besteld en greep mijn kans om de eigenaar eens even aan de tand te voelen. Hierboven het verhaal.

Jij tevreden? Loopt alles op rolletjes? De mevrouw uit het verhaal wordt stijf als ze niet beweegt, dus komt ze in actie en blijft ze in actie.

De eigenaar van de boekenwinkel lijkt waarschijnlijk meer op ons. Hij had niet echt pijn. Alleen maar een droom en gouden handboeien. Om dan te veranderen, om dan toch in actie te komen getuigd van lef! Resultaat: iedere dag fluitend naar zijn werk, met zijn fantastische boeken bijdragen en van betekenis zijn. Zelfs nu hij misschien minder verdiend... 

Deel mij jouw verhaal via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens