YES! Het nieuwe VEGA VEGA Vegan lifestyle magazine van Nederland is weer uit!

Met onder andere een interview met Jan van Arragon – DE Veganistische Bio-boer van Nederland.

Veganistische landbouw?! Zonder mest?  Hoe is dit begonnen, Jan?

Ik heb een wetenschappelijke opleiding in Wageningen gevolgd, Plantenveredeling. Dierlijke mest hoorde er gewoon bij. Er is zelfs een heel vak 'bemestingsleer'. 

Tot ik per toeval, eind jaren `80, in Duitsland in aanraking kwam met een groep mensen die allemaal veganistisch en vegetarisch aten en dus ook zonder dierlijke mest hun groente en fruit verbouwden, op een economisch verantwoorde manier. Ik was er zeer door gefascineerd! Wij zijn met het gehele gezin naar Duitsland geëmigreerd en wij konden bij het bedrijf meewerken aan de opbouw. Daar zijn mijn ogen nog meer opengegaan.

Wat leerde je daar?

Dat je het bodemleven kwalitatief goed en gericht moet voeren, zoals een sporter, zodat de akker op een natuurlijke manier vruchtbaar wordt: geen dierlijke mest uitrijden, maar granen en peulvruchten uitstrooien. 

In de reguliere landbouw geef je granen en peulvruchten als voedsel aan een koe, varken of kip. Deze dieren produceren hieruit vlees, eieren, botten en vervolgens kilo’s waterige stront. Het dier onttrekt uit zijn voedsel alle waardevolle elementen en daardoor is stront een restproduct van minderwaardige inhoud waar nooit meer een volledige plant uit kan groeien. Mest is dus ongeschikte en onvolwaardige plantenvoeding, blijkt bovendien enorm milieuonvriendelijk en kan zelfs gevaarlijk zijn (denk aan Q-koorts) voor de volksgezondheid. Conclusie: verspreid niet de mest maar de voeding van de dieren over het land.

Hoe dit precies zit en in zijn werk gaat lees je in het nieuwe VEGAVEGA vega lifestyle magazine. 

Lees hier waarom je dingen eet en drinkt waar je later spijt van krijgt

Wil jij het allerbeste voor jezelf? Klaar met alle bullshit rondom optimale gezondheid?

Ben je opzoek naar een gids?

De win-win methode is jouw ticket naar persoonlijke groei, rust in je hoofd en een duurzaam gezond lijf. Zodat je straalt van geluk en gezondheid en als bonus het lichaam en de aarde krijgt waar je zo naar verlangt.

Stuur je verhaal naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik neem contact met je op.

Veel liefs, Janneke

VOOR WINNAARS. ZONDER VERLIEZERS.

#EETWINWIN #LEEFWINWIN #DENKWINWIN #WINWINMETHODE #SUPERSNELHERSTEL #BIOLOGISCH

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens