Je wel eens afgevraagd:
- Waarom het zo lastig kan zijn om juiste keuzes te maken?
- Hoe je kunt stoppen met piekeren over uitdagende dilemma’s (omdat je zult ontdekken waar je goede antwoorden kunt vinden)?
- Wat de oorzaak is van je twijfel-kont?

Ben jij een twijfelkont? Wil je graag het goede goed doen? De tijd die je hier op aarde krijgt zo waarde-, vreugdevol en gezond mogelijk doorbrengen? Iedere dag werken aan je droom, missie en doelen? Lees dan verder. 

Oja, waarom is de kwaliteit van je keuzes belangrijk? Iedere keuze die je maakt bepaalt je toekomst. Daarom is het handig je eigen doen en laten te doorzien zodat je bewust wordt wat er voorafgaat aan je (keuze)gedrag. MACHTIG INTERESSANT [[vind ik dit ;-)]]

Keuzes maak je (on)bewust door constant je drie ‘gewetens’ te raadplegen:

1. Je eerste geweten is je basale geweten. Gaan we het nu niet over hebben. Kort gezegd komt het neer op: je besef van goed en kwaad. Niet jatten, spugen, schoppen en slaan.

2. Je tweede geweten is waaraan je je keuzes afstemt. Dat is altijd iets van je omgeving. Ik kan je alvast verklappen: keuzes maken vanuit dit geweten maakt niet gelukkig.
Zodra je beseft: “heee dat wil IK eigenlijk helemaal niet, maar die keuze heb ik gemaakt om mijn partner/vader/moeder/oppas/oma/juffrouw tevreden te stellen want die was altijd zo boos en door mij zoo en zoo te gedragen heb ik mij leren aanpassen…”, weet je hoe laat het is.

Je zou kunnen zeggen dat je met dit tweede geweten allemaal strategieën hebt ontwikkeld om te overleven. Om jezelf staande te houden in je gezin, op school, op je werk etc. Keuzes maken vanuit dit geweten maakt ongelukkig en is dan ook de dikke nummer 1 waar mensen spijt van hebben op hun sterfbed. Helaas leeft de massa wel vanuit dit geweten. We hebben het vaak niet eens door en denken dat die stem onze eigen keuzes zijn...

Vaak heeft iemand anders er LETTERLIJK voor gezorgd dat jij op een bepaalde manier denkt. Stel jezelf daarom regelmatig de vraag: Van wie was die imprint? Wie heeft die verwachting van mij? Van wie 'moet' ik dit? Vaak heb je de regels in je kop NIET zelf bedacht. Vaak hebben die regels niets te maken met je authentieke zijn.

Echter, als je vragen gaat stellen aan dit geweten antwoord je dus niet zelf, maar hoor je het antwoord van bijvoorbeeld je vader en wat hij van je verwacht.

Hoe te herkennen? Als je bijvoorbeeld voelt dat je iets ‘moet’ weet je al dat het niet iets is wat je zelf graag wil maar dat je het doet om je omgeving ‘te vriend te houden’. Heel anders is het, als je iets heel graag ‘zelluf wil’.

Je doel, je droom, je missie kun je niet beantwoorden vanuit dit tweede geweten want dan ga je antwoorden vanuit: wanneer doe ik het goed?! 

3. Je doelen en dromen moet je creëren vanuit je derde geweten. Je derde geweten: is je hogere zelf, je ziel, je intuïtie. JIJ-ZELF! YESSSS EN DAAR GAAN WE HET OVER HEBBEN IN DIT STUK.

Heeft jouw hogere zelf je naar dit artikel gebracht? Als de inhoud op dit moment belangrijk voor je is zal geconcentreerd verder lezen. Is het niet essentieel voor je dan haak je ‘natuurlijk’ af zonder schuldgevoel. Prima.

Kwalitatieve, nieuwe, passende en toegewijde keuzes maak je door naar je EIGEN geweten te handelen. Niet dat van je vader, moeder, coach, baas, juf of meester. Oprechte authentieke keuzes.

Want, we hebben allemaal dromen. Diep in je hart weet je dat ook JIJ een speciaal talent hebt. Dat jij op een bijzondere manier verschil kunt maken. Dat jij anderen kunt beroeren. Dat jij van de wereld een mooiere plek kunt maken. Vaak zijn die dromen zo vaag geworden door frustraties en de gewoontes van alledag… Hierdoor raken veel mensen het gevoel van zekerheid kwijt. Zelfvertrouwen. De kracht en effectiviteit die een winnaar creëren.

“Door een gebrek aan zelfvertrouwen verliezen wij onze authenticiteit.”

Want ook jij hebt uniek talent, een gave, een eigen stukje genialiteit wat staat te trappelen. Dat wacht op de dag waarop jij besluit om wakker te worden.

Spelen, lachen, dansen. Moeiteloze manifestatie.
Zelfvertrouwen. Verantwoordelijk. Gezond. Daadkrachtig.

Je bent namelijk voorbestemd voor je eigen unieke vorm van grootsheid in wat voor vorm dan ook. Hoe cool?! Het feit dat je tot hier door hebt gelezen bewijst dit!

"Alles draait om zelfvertrouwen".

Okaaayy….leuk lief en aardig. Maar hoe weet je dan zo goed wat je ECHT ZELLUF WIL?

Communiceren met je hogere diepere ECHTE ZELF kun je leren. Het kan je helpen bij het vinden en uitvoeren van je levensdoel.

Samengevat: de massa stemt haar keuzes in het leven af op wat de rest van de wereld van ze verlangt. In plaats voor voldoening willen ze liever voldoen aan... Je probeert ergens In te passen. Je ouders niet teleur te stellen. Je partner bij je te houden. Hierdoor ga je over je eigen grens qua gezond eten, bewegen, in je relatie, op je werk en doe je constant concessies om te voldoen aan de maatschappelijke normen. Hierdoor ben ook jij misschien gewoon vergeten wat je zelf belangrijk vindt en waar je voor staat EN WAAROM JIJ HIER OP AARDE BENT.

Engel

Je moet dus absoluut de vrijheid voelen om eigen keuzes te maken. De vrijheid voelen om je eigen leven in te richten.

Het is ons afgeleerd en we zijn massaal vergeten hoe het voelt zelf die vrijheid te leven en daarop te vertrouwen. Vanuit de primaire angst dat we worden afgewezen. Dat je er dan niet bij hoort. Of dat je dan niet goed genoeg bent.

Als je leert op jezelf te vertrouwen, door steeds het contact met jouw innerlijk licht/diepere zelf/intuitie sterker te maken zal je snel meer zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en daadkracht ontwikkelen.

“Dit is wie ik ben. Dit is waar het om draait in mijn leven. Dit is wat ik ga doen!”

Ineens ga je steeds vaker lekker op tijd naar bed omdat fris wakker worden zo heerlijk voelt. Steeds vaker eet je uitsluitend gezonde dingen omdat die lichtheid zo heerlijk voelt. Steeds vaker bedank je voor vlees, vis, zuivel, eieren, gebak, drank, koek, chips en snoep omdat je van je ZELF houdt. Steeds vaker ben je buiten te vinden voor een wandeling. Steeds vaker ben je aan het sporten en ontdek je allemaal nieuwe dingen die je met je lijf kunt. Steeds vaker zeg je JA tegen jezelf en NEE tegen iemand anders. Steeds vaker ga je voor voldoening en voldoe je niet aan de norm. Dit alles voelt zo ontzettend goed. Het geeft je zoveel vertrouwen en autonomie. Vrijheid.

Door het vertrouwen terug te geven aan je diepere zelf kan je dus helpen veel meer uit jezelf te halen. Zoals kennis, maar ook geluk, innerlijke groei en verandering. Hoe hoger de kwaliteit van je vragen aan je ZELF, hoe hoger de kwaliteit van de antwoorden. Hoe hoger de kwaliteit van je leven.

Zaterdag 23 maart organiseer ik samen met advocaat Vincent Cleas Bouuaert een 8 uur durende workshop om de communicatie met je hogere/diepere zelf een super boost te geven. Bij zijn? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je telefoonnummer en grijp je kans.

Locatie: Amsterdam
14:00 - 22:00 uur
Inclusief 100% biologisch en vegan maaltijd.

RECHTSTREEKS COMMUNICEREN MET JE HOGERE ZELF

Vrij zijn we blij. 

VOOR WINNAARS. ZONDER VERLIEZERS. 

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens