Tijdens de lezingen, masterclasses en coachsessies die ik verzorg wens ik altijd dat mensen 1 ding sowieso mee naar huis nemen: ZET JE EIGEN BEHOEFTES OP 1.

Egoïstisch? Absoluut niet. Niets zo sociaal als jezelf op 1 zetten.

Waarom doen we dit massaal niet? Omdat het eigenlijk nog maar heel kort in de mensengeschiedenis is, dat je eigen behoeften belangrijker zijn dan die van de groep
+
verbinden met je omgeving is het allereerste wat je leert als je uit de p..s van je moeder komt. Zonder de verbinding red je het niet lang. Zonder verbinding ben je d..d.

Echter, anno 2019, eenmaal volwassen is het in Nederland omwille van je eigen geluk en gezondheid slimmer om vooral OOK te kiezen voor de verbinding met JEZELF ipv voor de verbinding met je ouders en omgeving.

Anders vul je je dagen niet met wat je zelf wil, maar wat je onbewust moet van die bizar veel vragende omgeving met haar gekke regels en structuren. Dit gaat vaak ten koste van je eigen geluk en gezondheid. 

Pleit ik ervoor dat je een einzelgänger moeten worden? Een lone wolf? Absoluut niet. Wat ik je gun is dat je zowel fysiek als mentaal in topconditie bent en een flinke portie gezond zelfvertrouwen hebt zodat je lachend je eigen koers vaart. Heb je dan altijd vlak water en wind mee? Nope, maar komt de wind van de zijkant en staan er hoge golven dan heb jij de tools om je zeilen bij te sturen. [[OMG, ppfff, Janneke, lekker heur…]]. Ik bedoel dus dat je opgewekt en veerkrachtig blijft als ‘t ff kut gaat.

Denk voor de grap eens aan de (inmiddels soms best wel grappige) veiligheidsfilmpjes in het vliegtuig. Als de zuurstof wegvalt, wie zet je als eerste een zuurstofmasker op?

Jezelf, want als je zelf niet genoeg lucht hebt, kun je anderen ook niet helpen. Doe dit dus niet alleen in crisissituaties, maar iedere dag een beetje meer.

Weet je trouwens wat de top 5 is waar mensen op hun sterfbed unaniem spijt van hebben?

1. Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leven. En niet het leven waarvan ik dacht dat anderen het van mij verwachtten.
2. Ik wilde dat ik minder hard had gewerkt en er meer was geweest voor mijn gezin.
3. Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn werkelijke gevoelens te uiten.
4. Ik wilde dat ik de moed had gehad meer tijd door te brengen met mensen die belangrijk voor mij waren.
5. Ik wilde dat ik mijzelf had toegestaan om gelukkig te zijn.

Zondag 10 maart @provegnl, 24 maart en vrijdag 5 april uitgebreider in op wat er nog meer belangrijk is voor je gezondheid naast de porties biologische fruit en andere planten die je achteroverdrukt.

Lees ook: Waarom contact met je ‘hogere ZELF’ je helpt gelukkigere en gezondere KEUZES te maken

Iets anders: Aanmelden voor de masterclass psychologie en gezondheid op vrijdag 5 april in Amsterdam-Zuid kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je telefoonnummer. 

#WINWINMETHODE #DENKWINWIN #LEEFWINWIN #EETWINWIN #SUPERSNELHERSTEL #persoonlijkegroei #persoonlijkeontwikkeling #healthcoach #health #lezing #masterclasses

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens