Ow dus honger, dat ik de hele tijd wil vreten, zit tussen mijn oren?

ABSOLUUT NIET. Het merendeel van de mensen die ik coach zijn mentaal en emotioneel hartstikke gezond. Opgewekt en veerkrachtig. Iedere keer ben ik weer zwaar onder de indruk van de gigantische hoeveelheid wilskracht en discipline. 

Echter, na analyse van de (belabberde) bloedwaarden en wat ze nou eigenlijk de hele dag eten en drinken valt veel op zijn plek: HET LICHAAM SCHREEUWT om voedingsstoffen, zonlicht en brandstof.

Een signaal van hun lijf wat ze in het regime van werk en gezin, oftewel de druk van de dag, al jaren onderdrukken… Om zichzelf dan vervolgens een slappeling te vinden, met een mentaal en emotioneel probleem, als het lichaam het een keer wint en ze zich een keer te buiten gaan… 

Anno 2019 is het merendeel van de mensen overvoerd en ondervoed tegelijkertijd. Het lichaam schreeuwt om echt eten. Om voeding. Om slaap. Om zonlicht. Om vitaminen, mineralen, cruciale suikers, aminozuren, vezels en ga zo maar door. 

Dat honger signaal van je lijf is dus niet iets om tegen te vechten en met allemaal ‘therapieën’ nog verder naar de achtergrond te coachen, het is iets waar je mee mag samenwerken. Je lichaam pest je niet, het is bezig om je te helpen. Om je overlevingskansen (op korte termijn) te vergroten. Het probeert je iets duidelijk te maken! JE HEBT HONGER NAAR ECHT! 

Vaak moeten we opnieuw leren om er mee samen te werken (is vrij makkelijk). Dat wordt nog eens extra makkelijk als ‘je gewoon gezond bent’ en een lichaam hebt wat qua brand- en voedingsstoffen optimaal gefaciliteerd wordt. Snel daarna herken je kraakhelder: Ja, ik heb meer brand- en voedingsstoffen nodig. Ja, dit is ‘honger’ omdat ik dat nare gevoel even lekker wil verdoven. Ja, dit is eten omdat de pannen leeg moeten omdat weggooien zonde is (ja, eens). Ja, dit is het signaal dat ik vanavond vroeg op bed moet want dit ga ik niet oplossen met nóg meer salade en/of een magnum double.

Wat je wil herkennen: Ja, nu heeft mijn lichaam meer brand- en voedingsstoffen nodig. 
En, nu is honger niet het probleem en dus eten ook niet de oplossing. 

Gaat ook wel eens mis. Miscommunicatie noemen we dat. Helemaal geen probleem maar wel als je daardoor keihard uit shape bent en je je ondertussen al jaren ergert en een lijf hebt waarin je jezelf niet herkent. Strijd voelt. Achteraf iedere keer spijt hebt van je gemaakte keuzes. 

En weet je, soms is het ‘honger-signaal’ een beetje van allemaal: fysiek, mentaal en emotioneel. Dit doorzien, je bewust zijn van je eigen gedrag, zonder ruis kunnen samenwerken met de signalen van je lijf is bevrijdend. Snel later heb je het lijf waar je naar verlangt, en niet alleen voor de eerste zes weken ;-)

Vrijdag 5 april tijdens de masterclass gaan we hier verder op in. In die drie uur bereik je veel meer dan in jarenlang zelf aanmodderen. 

Voor wie? Voor mensen die niet ziek zijn, maar wel beter willen worden. 

Schrijf je in door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je telefoonnummer.  

VRIJ ZIJN WE BLIJ
VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS 

Vrijdag 5 april

18:00 – 21:00 uur

Amstelveenseweeg, Amsterdam

Inclusief 100% biologische win-win maaltijd

Alles voor slechts 99,95 euro

Foto: annemariedekker.nl 

Lees ook Inzicht over eten waar nooit over wordt gesproken of geschreven. Maar waarvan JIJ je bewust moet worden wil je écht gezond zijn (in hoofd en lijf)

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens