#TBT Als cadeautje voor het publiceren van mijn tweede boek kreeg ik van mijn tweede moeder Yvette de Koning het boekje waarin ze allemaal foto’s en verhaaltjes over mij heeft bijgehouden.

Tweede moeder? Uuh ja, ik heb gewoon 1 moeder. Mem. Zij is al 100 jaar bij mijn vader. Simon. Maar Yvette was altijd heel erg dicht in de buurt. Ze heeft onwijs veel op mij gepast, met mij gespeeld en mij voor een deel opgevoed. Voor mijn gevoel was ik ongeveer iedere dag bij Yvette & Jelle en later bij Yvette & Henkjan thuis. Yvette kamde mijn lange dikke haar als mijn moeder al aan het werk was en mijn vader niet wist hoe hij dat touw bij elkaar moest knopen.

Ik sliep er, ik at er, ik at er en ik at er, verkleedde mij er [de hakken en de zelfgemaakte pakjes van Yvette waren geweldig!], ik lachte er, ik was er boos, huilde er, studeerde er en gebruikte later heel veel Yvette haar auto en vrat er de kasten leeg ;-). Yvet haalde mij op als ik midden in de weilanden met fietspech stond (ook al was dat 50 km verderop), las mij als kind voor en gaf mij als puber boeken die ik zelf maar eens moest gaan lezen. Vertaalde soms de boodschap van mijn moeder, legde uit dat sporten vooral om de reis ging en niet het resultaat en vertelde mij altijd dat ik een lieve meid was om wie ik ben en niet om wat ik allemaal wel niet op school, werk en sport presteerde. Ik moet eerlijk zeggen: ik weet niet hoe het mij was afgelopen zonder Yvette!

Inmiddels is het exact twee weken geleden dat mijn nieuwe boek de wereld in is en HEB IK EEN AVOND VRIJ EN BEN IK ALLEEN THUIS! HALELUJA! Dus ik ben mijn cadeaus aan het uitpakken. En daar vind ik hét boekje. OMG! OMG! Er is helemaal niets veranderd?! Ik citeer een paar zinnen door Yvette geschreven:

“Je haalt graag alle boeken bij mij uit de kast want voorlezen is je grootste hobby. Ja… na eten natuurlijk” [[2 jaar oud]]

“Kijk wat hebben we ontdekt?! Een typmachine. De hele dag ben je aan het ‘typpelen’. Je hebt nauwelijks nog tijd om te zwemmen of om even naar de ooievaars te gaan!”

Wat een geluksvogel ben ik toch. Vrij weinig veranderd. Ik ga Yvette maar snel even bellen ;-)

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens