Waarom de dokter jouw (nog) geen leefstijl advies geeft

Waarom de dokter jouw (nog) niet de win-win methode adviseert? Dat zit zo:

 

  • Qua prijsprikkels: huisartsen worden onbedoeld financieel gestraft als een patiënt de status ‘chronisch ziek’ verliest.
  • Qua budget: huisartsen kunnen een leefstijladvies niet declareren, en is er momenteel maar 9 miljoen euro beschikbaar voor leefstijlinterventies voor drieënhalf miljoen patiënten. Zo’n 3 euro p.p. Erg weinig dus.  
  • Qua marktmechanisme: verzekeraars kunnen geen meerjarige relatie aangaan met hun klanten. Dus wat levert het financieel op korte termijn op om te investeren in leefstijl en demedicalisering?
  • De bizarre tijdsdruk waaronder medici moeten werken en de assertieve marketing vanuit de farmacie.

 

Het resultaat: we zitten massaal aan de pillen en zijn dikker en zieker dan ooit. De kosten: bijna 100 miljard euro per jaar. In Nederland.

 

Ondertussen is het bizar MOOI wat je met een gezondere leefstijl ZELF voor elkaar kunt krijgen in je leven.
Mensen die dit zelf aan den lijve ondervinden vragen mij wel eens: “Gezonder leven is goedkoper, leuker, beter voor de dieren, het klimaat, het heeft alleen maar positieve bijeffecten, IK VOEL MIJ ZOVEEL BETER ZONDER PILLEN waarom heeft mijn dokter mij dit nooit vertelt?!”.

 

Nou, nu begrijp je waarom.
Niemand heeft dus schuld.
We are locket in the system.

 

Het leuke hierdoor is dat ik mag samenwerken met mensen die zelf zoeken en vinden, zelf betalen, zelf aan de slag gaan met de opdrachten, zelf de resultaten boeken, zelf eigenaar zijn van het plan en het succes en niet alleen veel gezonder worden maar ook alle andere pijlers voor geluk (werk, financieel en relaties) in hun leven een superboost geven.

 

Meer lezen over de win-win methode? Bestel hier de boeken: SUPERSNEL HERSTEL & EET WIN-WIN, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg een interessante masterclass of workhop. Je vindt ze hier.

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor het aller gezondste leesvoer.

STOP. Dit supergezonde leesvoer is alleen voor vrolijke changemakers! Voor winnaars. Zonder dat anderen daarvoor hoeven te verliezen. Eerlijk zijn: ben jij klaar voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Ben je 'ready for positive change'?

Het kan confronterend zijn. Maar je wordt er wel een nóg leuker mens van. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Schrijf je nu in voor gezond leesvoer.

STOP. Dit super gezonde leesvoer is alleen voor vrolijke changemakers! Voor winnaars. Zonder dat anderen daarvoor hoeven te verliezen. Eerlijk zijn: ben jij klaar voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Ben je 'ready for positive change'?

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top